NASTANITVENA MOBILNA ENOTA

NASTANITVENA MOBILNA ENOTA

27.11.2020

V septembru 2020 je Ministrstvo za zdravje objavilo javni razpis za izbor operacij Nabava mobilnih nastanitvenih oziroma filtrskih enot z ustrezno opremo. Sredstva javnega razpisa so namenjena učinkovitejši organizaciji in obvladovanju epidemioloških razmer v povezavi s SARS-CoV-2 ali drugimi nalezljivimi boleznimi. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskih investicijskih in strukturnih skladov.

CUDV Dobrna se je na javni razpis prijavil s projektom »Nastanitvena mobilna enota CUDV Dobrna« in dobil odobrena sredstva v višini 70.000,00 EUR za sofinanciranje nabave mobilne nastanitvene enote z ustrezno opremo. Z mobilnimi enotami bo CUDV Dobrna lahko zagotavljal še ustreznejše pogoje bivanja in zaščite naših oskrbovancev v sivi in rdeči coni ter varnejše delovne pogoje za zaposlene.

V CUDV Dobrna se zavedamo, da naši oskrbovanci, v povezavi s tveganjem zbolevanja za koronavirusno boleznijo spadajo pod ranljivejšo skupino prebivalstva, zato je ustrezna organizacija bivanja in dela zelo pomembna. Z vzpostavitvijo sive in rdeče cone v zunanjih mobilnih enotah se bo zmanjšalo tveganje za okužbo ostalih oskrbovancev in zaposlenih, prav tako se bodo sprostile kapacitete v centralnem objektu, kar bo izboljšalo kakovost bivanja ostalih oskrbovancev. Ob selitvi oskrbovancev v izolacijsko enoto se jim ne bo znižala kakovost bivanja v Centru, saj bodo izolacijske enote nameščene v neposredni bližini Centra in s prisotnostjo že poznanih zaposlenih. Z dodatno mobilno kapaciteto nameravamo prilagoditi organizacijo dela v Centru, da bo preprečeno križanje čistih in nečistih poti kot vzpostavitev nujnega ukrepa za preprečevanje širjenja virusa. Na ta način se izognemo nadaljnjim prenosom okužb oziroma le-te zajezimo in še lažje izvajamo vse preventivne ukrepe.

Center je že pristopil k izvrševanju projekta, skladno s terminskim planom.

Jasna Ramić
Strokovna sodelavka za javna naročila in projekte

 
 
 

Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna

  • Lokovina 13a,
  • 3204 Dobrna

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.