Likovna kolonija »Posadimo umetnost«

Likovna kolonija »Posadimo umetnost«

10.11.2019

V tem šolskem letu, v mesecu novembru smo se udeležili 2. likovne kolonije "Posadimo umetnost". Le-ta se je odvijala v Školi za odgoj i obrazovanje v Puli.

Udeleženci smo prispeli iz Bosne in Hercegovine, Hrvatske in Slovenije .

Pred otvoritvijo kolonije smo se učenci in mentorji sprehodili po okolici šole in po parku Monte Zaro. Opazovali smo rastje, značilno za mediteran. Pogovarjali smo se o lepoti, raznolikosti in bogastvu rastlinskega sveta.

Na otvoritvi nas je pozdravila ravnateljica Šole Višnja Popović, nato je sledila formalna otvoritev s strani Irene Peruško, z Upravnega oddelka za društvene aktivnosti mesta Pula.

Sledilo je ustvarjanje. Tema kolonije je bila v skladu s svetovno problematiko in razmišljanji o ekologiji in prihodnosti našega planeta. Likovna tehnika pa prostorsko oblikovanje iz različnih materialov (les, plastična odpadna embalaža, papir, kovinska žica ... ). Tema in tehnika sta bili vnaprej določeni, tako da smo se udeleženci lahko vnaprej pripravili in razmišljali o tematiki in uresničitvi postavljenih idej.

Iz Slovenije sta ustvarjala učenca CUDV Dobrna: Albin Kolar in Zlatko Černej, z domiselno asistenco sodelavca Aleša Kolenca, pod mojim mentorstvom.

Po dve urnem kreativnem delu, pri katerem so morali biti učenci samostojni, smo postavili razstavo. Voditeljica kolonije Kristina Buić Modrušan nam je izrazila in podelila zahvale. Sledilo je neformalno druženje in poslavljanje z željo, da se še kdaj srečamo.

Skozi takšna likovna srečanja se uresničujejo cilji spoznavanja, druženja vzpostavljanja partnerskih odnosov s podobnimi ustanovami iz Hrvaške in inozemstva, z vsemi katerim likovno ustvarjanje pomeni enega od načinov kvalitetno preživetega in organiziranega prostega časa.

Helena Maček, likovna pedagoginja

 
 
 

Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna

  • Lokovina 13a,
  • 3204 Dobrna

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.