OBISK DELEGACIJE IZ TUJINE (Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore - PROJEKT INTERREG – IPA / ENAKOST, DRUŽBENA ODGOVORNOST IN PRAVICE

OBISK DELEGACIJE IZ TUJINE (Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore - PROJEKT INTERREG – IPA / ENAKOST, DRUŽBENA ODGOVORNOST IN PRAVICE

03.02.2022

Dne, 19. 1. 2022, je Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna obiskala delegacija sodelujočih partnerjev: posebne osnovne šole iz Vukovarja, predstavniki Javne ustanove za otroke in odrasle s primanjkljaji v razvoju iz Zenice ter predstavnik Javne agencije za razvoj občine Tešanj. Predstavniki iz Črne Gore se zaradi zdravstvenih težav obiska niso udeležili.

V pogovoru smo si izmenjali izkušnje, primere dobrih praks ter preučili zakonske podlage, ki urejajo področje oseb s posebnimi potrebami. V okrnjeni obliki in ob strogem upoštevanju preventivnih ukrepov smo predstavili naš Center, enote ter vse dejavnosti, ki jih izvajamo.
Največ skupnih točk se je v izmenjavi mnenj pokazalo z Javno ustanovo za otroke in odrasle s posebnimi potrebami. Ta ustanova ima šest Varstveno delovnih centrov, ki delujejo v Zeniško-Dobojskem kantonu. Koristniki v teh delavnicah ob pomoči varuhov in delovnih inštruktorjev izvajajo podobne zaposlitve kot v našem Centru.

Ob koncu obiska so se zahvalili za dobrosrčen sprejem in izrazili željo, da jih obiščemo v Bosni in poglobimo sodelovanje.

                               

                                                                                                                          mag. Zlatka Srdoč Majer

 

Galerija

 
 
 

Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna

  • Lokovina 13a,
  • 3204 Dobrna

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.