13. Mednarodni likovni natečaj: bodi umetnik

13. Mednarodni likovni natečaj: bodi umetnik

17.02.2020

Vedno se veselimo sodelovanja v okviru likovnega natečaja Bodi umetnik – Mednarodnega kulturno-likovnega dogodka »Igraj se z mano«. Tokrat smo ustvarjali na temo »Naš planet, čist planet«. Sodelovalo je mnogo naših učencev in mentorjev. Ustvarjali smo v različnih likovnih tehnikah (kolaž, kombinirana tehnika, z voščenkami in vodenimi barvami na papirju, odtisi dlani ipd.). Za razstavo je bilo izbrano likovno delo Sare Fažmon in mentorice Neže Benedik.

Odzvali smo se povabilu na otvoritveni dogodek. Z velikim veseljem smo se odpravili na izlet, obisk, delavnice, ogled znamenitosti, razstav, srečanje z drugimi ustvarjalci in mentorji, koncert ...

Organizatorji nam vedno znova ponudijo pester program: delavnice, postavljanje otvoritvene razstave, tradicionalen nastop Zlatka z gosti. Poleg tega pa smo si lahko ogledali vodeno razstavo Sokličeve zbirke v Koroškem pokrajinskem muzeju, rojstno hišo Huga Wolfa in druge znamenitosti v Slovenj Gradcu.

Le-tega smo ob tovrstnem dogodku obiskali že tretjič in vsakič se ustavimo ob mnogih znamenitih spomenikih – bogati kulturni dediščini koroškega bisera Slovenije. Z veseljem se sprehodimo po mestu in vedno znova zaidemo v prodajalno z več sto let staro družinsko tradicijo izdelovanja lectovih src in podobnih medenih ter drugih sladkih dobrot.

Benedik Neža in Maček Helena, mentorici likovnega krožka

 
 
 

Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna

  • Lokovina 13a,
  • 3204 Dobrna

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.